سیره حضرت زهرا (سلام الله علیها)در زمینه خانواده
چکيده
فاطمه(س) دختر پیامبر اسلام، و خدیجه کبری (سلام الله علیها)، همسر امام علی (ع) و یکی از پنج تن ال عبا(اصحاب کساء) است. او نزد شیعیان دوازده امامی یکی از چهارده معصوم است و امام دوم و سوم شیعیان از فرزندان اویند. فاطمه(سلام الله علیها)، تنها زن همراه پیامبرصلی الله علیه وآله در روز مباهله با نصارای نجران بود. ان حضرت جوانی مستعد، بانشاط در عبادت، کدبانویی در خانهداری، مهذب، وخودساخته در اخلاق، موفق در خانهداری و تربیت فرزند، خوشبیان، شجاع و حاضردر صحنههای سیاسی و نظامی صدر اسلام، دارای جاذبه فوقالعاده در برابر مؤمنین و دافعهای شدید در برابر منافقین و مشرکین بود.
حضرت فاطمه (علیهاالسلام) که در ارتباط با خدا و در ارتباط با مردم و خانواده موفقترین و پیروزمندترین انسانهاست در عمری کوتاه توفیق هجرت، جهاد، تربیت چهار فرزند نمونه و به یادگار گذاشتن صحیفه فاطمیه را داشت. جوانان امروز ما چه دختر و چه پسر باید با کسب بصیرت مکتبی، تقویت خردمندی و زندهنگه داشتن احساسات و عواطف دینی در ابعاد ارزشی علمی و اخلاقی، سیاسی و اجتماعی، مطالعه، حرکت، رشد و تکامل داشته باشند و این را یقین بدانند که امروز هم در پرتو روح مقدس حضرت فاطمه زهرا میتوان در مسیر بندگی و سازندگی به برترین مدارج کمال و معنویت نایل امد و در حد خود، انسان کامل شد!
واضح است که شخصيت و مقام حضرت فاطمه (سلام الله علیها) جز با تربيت قراني شکل نگرفته است. ان حضرت نيز ميکوشيد تا در سراسر زندگي خود علاوه بر بندگي خداوند، رسالت قراني خويش را در ارتباط با اداي مسئوليتهاي علمي و رفتاري بر جامعه، جامه عمل بپوشاند.
نويسنده در مقاله حاضر، به بررسي نمونههايي از تجلي قران در رفتار و زندگي حضرت در بعد فردي مانند عبادت و شب زنده داري، تعليم و تربيت فرزندان، همسران و بعد اجتماعي مانند دفاع از ولايت، اموزش به ديگران و …، مي پردازد.
کلیدواژه: حضرت زهرا (س)، سیره حضرت زهرا (س)، خانواده
[1]. طلبه مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها)جلفا معصومه حاجی زاده
آخرین نظرات